Ana içeriğe atla

Elektronik Sigara Nedir ?

Elektronik sigara; pil yardımı ile rezistans tellerinin ısıtılması ve bu ısı ile elektronik sigara likit inin buharlaşması mantığıyla çalışan sigaraya alternatif bir elektronik cihazdır.

Elektronik sigara yani diğer bir ismiyle e sigara birçok açıdan normal sigaraya göre daha zararsız olarak değerlendirilmektedir. Ancak henüz yeni bir ürün olduğu için etkileri ve zararları tam anlamıyla belli değildir. Bu sebepten zararlı veya zararsızdır demek için tam bir kanı oluşmamıştır. Ancak birçok yurt dışı kaynaktan edindiğimiz bilgilere göre elektronik sigara normal ateşli sigaraya göre % 95 oranında daha zararsız yani daha az zararlı bir ürün olarak görülmektedir.  Ancak tam anlamıyla etkilerinin anlaşılabilmesi için en az 10 yıl geçmesi gerekmektedir.

Elektronik yani e-sigara Avrupa, İngiltere ve Amerika başta olmak üzere bir çok gelişmiş ülkede yasal olarak serbest bir şekilde satışı yapılabilmekte ve kullanımına izin verilmektedir. Ülkemizde ise kullanımı ile ilgili bir yasal düzenleme olmasa da satışı halen yasak statüdedir. Ancak ilerleyen zamanlarda diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de yasal olarak izin verileceği düşünülmektedir.



Yorumlar